🌞 SommerlesTIPS: Sommer, sommer, sommer

Aschehoug

Kjæreste på pause - en bullet journal
av Mari Grydeland

Sommerferien nærmer seg, og det er krise; Emmy slår opp med Sara! Eller Emmy vil ha en pause. Ulykken er komplett da Sara og familien kommer til Sommerøya og sommervennen ikke er kommet. Det ligger an til å bli den kjipeste sommeren ever, men Sara vikler seg inn i et nett av drama og løgner som kun hennes bullet journal vet svaret på.

Boken er både morsom og litt vond, og selvsagt proppfull av gode sommeropplevelser. Det er en oppfølger til boken Kys mik.

Aschehoug

Sommeren alt skjedde
Av Iben Akerli

Nora, som sørgelig nok ikke har venner, blir tvunget til å tilbringe sommeren hos mormoren på landet. Nora er overbevist om at det blir tidenes kjedeligste sommer. Men så møter hun Abbas! Abbas har så nydelige grønne øyne at Nora kjenner det i hele kroppen. De henger mye sammen, og Nora merker at Abbas får lettere problemer enn henne. Hvorfor er det forskjellige regler for Abbas og Nora?

Superfin bok om forelskelse og nye venner, men også en historie om litt vanskelig ting: hjemlengsel, forskjellsbehandling og rasisme. Og at sommerferien snart er over …

Flere bøker av Iben Akerli

Flere gode bøker om det å være litt forelska:

Aschehoug
gyldendal
Cappelen Damm
Aschehoug

Bokserien
Olivias liv

Bok nr. 2
La skogen leve

👉🏻 Les mer om Sommerles her

 
 

Lån e-bøker og e-lydbøker

Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen.

Les mer om Bookbites

 

NLB

Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek), helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett.

Sjekk ut NLB.no for mer info.

Tipset av: Anne Schulze 19. juni 2023