Sommerles-tipset: Vi er løver!

På bildebokjakt? Her er noen tips.

Gyldendal

Vi er løver!
av Jens Mattson 
Illustrert av Jenny Lucander 

 Vi er løver er en bildebok om søskenkjærlighet, barns fantasi og lek i god flyt på barns premisser. Lek og fantasi er viktig i barns liv også når alvorlige ting rammer oss. Lillebror, fortellerstemmen i boken, forteller om storebroren sin som ble alvorlig syk. Sammen er de løver, en flokk, de jager mammagaseller og pappagnuer på savannen. 
Når storebror er syk kan han bare brøle veldig svakt. Men løver lar seg ikke binde fast til slanger og drypp, de må opp og jakte. En dame med gåstol og en gubbeflodhest i sykehuspysj er blant byttene på sykehuset. Når storebror blir veldigveldig trøtt tenker lillebror at de snart skal jakte igjen.  

Forfatteren er tidligere nominert til Nordisk råds Barne- og ungdomslitteraturpris og har mottatt pris for årets vakreste bildebok i Finland. 
 

Andre gode bildebøker:

Gyldendal
Gyldendal
CappelenDamm
Cappelen Damm
Lån e-bøker og e-lydbøker
Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen. Les mer på Bookbites.

NLB
Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no for mer info.

Målgruppe:

Tipset av: Margot Myrstrand 19. august 2021