🌞Sommerles-tipset: Tøffe maskiner

Supre faktabøker!

CappelenDamm

Tøffe maskiner

av Line Halsnes

En faktabok der de sju tøffeste maskinene er samlet mellom to permer! Her kan du lese om traktor, gravemaskin, dumper og skurtresker – og mange flere. Gjennom fargerike og detaljerte illustrasjoner får du se hvordan store kjøretøy er satt sammen, hva de gjør og hvordan de ser ut.

Vet du for eksempel hvordan det ser ut inne i førerhuset på gravemaskinen? Eller hvorfor bulldoseren ikke lager dype spor, selv om den er veldig tung? Med disse store kjøretøyene kan du frakte digre lass med sand, løfte vekk tunge steiner, høste korn og felle trær.

Line Halsnes tar de yngste ingeniørspirene på alvor og viser oss de store maskinene akkurat slik de er, på en måte som gjør leseren både nysgjerrig og litt klokere.

Enda flere gode faktabøker:

CappelenDamm
Vigmostad&Bjørke
Omnipax

👉🏻 Mer om Sommerles finner du her

  Lån e-bøker og e-lydbøker
Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen. Les mer på Bookbites

 

NLB
Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut for mer nlb.no info.

Målgruppe:

Tipset av: Margot Myrstrand 11. juli 2022