Sommerles-tipset: Pyramidemysteriet

Hanne Kristin Rohdes første krim for barn

Midt på natten våkner Astrid av et blått blink på rommet hennes, og hun fornemmer at noe er galt med hesten hennes, Rocky. Hun vekker faren sin og sammen kjører de til stallen. Og ganske riktig, Rocky er alvorlig syk. Det viser seg at Rocky har fått i seg narkotika! Astrid MÅ finne ut hva som har skjedd og får med seg vennen Yusuf, som hun dessuten liker veldig godt. Sammen setter de i gang med å undersøke stallen og gården. Er det noen som kan ha gjort dette med vilje? Hvorfor vil noen skade Rocky? Det dukker opp mange spørsmål som må ha svar. Ganske raskt oppdager de at de er på sporet av noe skummelt og det blir farligere enn de hadde trodd. De to vennene tar store sjanser for å oppklare mysteriet.

Dette er den første boken i spenningsserien Blålys. Mysteriet med det forbudte bildet andre bok i serien som handler om et nakenbilde som blir spredt på skolen og Astrids klassevenninne forsvinner sporløst. Tredje bok kommer til til høsten, og den heter Mysteriet med Yusuf.

Bøkene passer både gutter og jenter på mellomtrinnet. Forfatteren Hanne Kristin Rohde, som har jobbet i politiet, skriver om aktuelle temaer som narkotika, deling av nakenbilder, «blikking» og dyrevern i bokserien.

For mer informasjon og registrering: sommerles.no

God sommerles!

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 16. juli 2019