Sommerles-tipset: Penger!

Om teite foreldre, og kan penger egentlig løse alle problemer?

Fredrik har verdens mest håpløse foreldre, de maser og stresser. Han skulle ønske det gikk an å bytte dem inn med skikkelig kule foreldre, slik at han kunne få pannekaker til frokost hver dag, fikk kjøpe de aller kuleste tingene, og som ALDRI maser. Pussig nok går drømmen hans i oppfyllelse da han en dag finner en hel sekk med penger! Men hvor kommer pengene fra, og hvor lurt er det egentlig å spise pannekaker til frokost hver dag?

Denne bildeboken oppfordrer til funderinger gjennom fantasifulle og morsomme tegninger. Gjør penger deg lykkelig? Hva er egentlig lykke? Kan den kjøpes? Hmmm!

I Foreldrebyrået – velg en perfekt mamma og pappa, av David Baddiel, møter vi Barry, som ønsker å bytte ut foreldrene sine med noen som er mye kulere. Han er møkka lei de han har; de er nemlig både kjedelige og strenge. Da han blir tatt med til Foreldrebyrået, går drømmen om å få nye og bedre foreldre i oppfyllelse. Endelig skal han velge de perfekte foreldre! Men hvor lett er det å velge nye foreldre? På foreldrebyrået kan man velge de foreldrene man vil, men det finnes ingen fornøydgaranti.

finner samler du poeng gjennom å registrere leste bøker, svare på spørsmål, spille spill. Her får du også vite om du har samlet nok poeng til å komme og hente en premie på biblioteket.

God sommerles
Barnebibliotekar Anne

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 14. august 2018