Sommerles-tipset: Mitt vidunderlige liv

Jenny Jägerfeld er nesten superstjerne i Sverige. Hun skriver om de litt vanskelige tingene på en underholdende og fin måte. Vanvittig gode bøker du må lese!

Gyldendal

Mitt vidunderlige liv

av Jenny Jägerfeld

Sammen med moren og to småsøstre har Sigge nettopp flyttet fra Stockholm til en småby og den ganske spesielle mormoren. I Stockholm ble Sigge mobbet, men nå er han fast bestemt på å bruke sommeren til å bli superkul. Lettere sagt enn gjort, når man er 12 år, skjeløyd og venneløs. Han har 59 dager på seg til å gjøre noe med saken. Vi er med på nedtellingen til skolestart, og alt det gale, morsomme og litt triste som skjer denne sommeren.

Vi gleder oss til fortsettelsen kommer på norsk "Min vidunderlige død".

Gyldendal

Min bror er konge

av Jenny Jägerfeld

I Min bror er konge møter vi Måns som bor sammen med foreldrene. Måns har, eller hadde, en hemmelighet. Han synes fortsatt det er vanskelig, spesielt siden faren ikke takler det. Da han og moren skal tilbringe sommeren i Malmø, er han spent og glad. Han bestemmer seg for å legge hemmeligheten igjen hjemme. I Malmø treffer han Mikkel, som på mange måter er en råtass. Så nå er det duket for tidenes sommer, eller …?

Gyldendal

Komiqueen

av Jenny Jägerfeld

Dette er en annen knallgod bok av Jägerfeld. Moren til Sasha er død, og faren gråter når han tror Sasha ikke hører det. Sasha har bestemt seg for at hun aldri, ALDRI skal gråte mer, hun vil heller få folk til å le. For å få til dette har hun en plan; hun skal bli tidenes komiqueen! Hun øver og øver, for hvis hun bare kan få andre til å le, så blir kanskje det andre bort?

Hvis du liker litt tykke bøker, her er andre gode forslag:

Gyldendal
aschehoug
Vigmostad & Bjørke
Gyldendal
Lån e-bøker og e-lydbøker
Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen. Les mer på Bookbites.

NLB
Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no for mer info.

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 19. august 2021