Sommerles-tipset: Kult med knokler

Rekorder og knokler - en super kombinasjon!

Vet du hvilket dyr som har verdens minste knokler? Hint; har et giftig bitt og er lettskremt og sky. Eller hvilket dyr har flest knokler i verden? Hint; har skjellete hud og legger egg. Dette og mange flere spørsmål om dyr og knokler får du svaret på i denne boken. Forfatteren er nøye med detaljene, det er ikke hvilken som helst flaggermus som har de tynneste knoklene. «Kult med knokler» er en kul faktabok om rekorder og knokler, som rett og slett er en uslåelig kombinasjon.

Dyrene som forsvant av Line Renslebråten
I denne faktaboken kan du lese om noen av de 800 dyreartene som er utryddet de siste 40 årene. For eksempel ble Zanzibar-leoparden drept fordi det ble påstått at den var besatt av onde ånder. Og om Nord Amerikas eneste pappegøyeart som forsvant på grunn av hattemoten.  Boken gir flere gode eksempler og forklaringer på hvordan en rekke dyrearter ble utryddet.

Insekter og krypdyr av Line Renslebråten
Selv om noen krypdyr og insekter er både giftige og skumle, må vi ta vare på dem. For de er nemlig viktige for at naturen skal fungere på best mulig måte. Ved siden av fakta er det også fortellinger fra hele verden – og viser hvor fascinerende krypdyr og insekter har vært for mennesker gjennom alle tider.

Bøkene er rikt illustrert og passer godt for alle dere sommerlesere.

Sommerles er for alle førskolebarn og alle 1. – 7.-klassinger.

For mer informasjon og registrering: sommerles.no

God sommerles!

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 25. juni 2019