Sommerles-tipset: Knokkeldans

Litt skummel, mest morsom.

Noen ganger kan det være ganske nifst å være ute når det er mørkt. I denne litt skumle bildeboken møter vi en gutt som er redd for ganske mye; edderkopper, mørket og høyder, for å nevne noe. Heldigvis liker han mange ting også; som å undersøke saker og ting han finner, men da hender det at han glemmer både tid og sted. Og denne gangen skjer nettopp det; han glemmer seg bort og oppdager plutselig at det er blitt mørkt. Da får han øye på den skumle ungdomsgjengen som alltid er ute etter bråk, og de er han i hvert fall redd for! Heldigvis løper han ganske fort, men han ser ikke hvor han løper, og da han endelig klarer å unnslippe vet han ikke hvor han er.  I det han oppdager at han er på kirkegården, hører han noen skranglelyder … Men det er allerede for sent, han er omringet av levende skjeletter!

Selv om boken kan virke litt skummel, med levende skjelett og sånt, er den også ganske kul og morsom. Den handler om en gutt som egentlig er ganske redd, men oppdager at han også kan være nokså modig.

Bjørn Ousland har skrevet flere barnebøker, blant annet Småbarnsuppe. I denne fortellingen, som også kan være litt skummel, flyr noen skapninger rundt om natten og små barn forsvinner.

Begge bildebøkene passer for alle som liker litt skumle historier.

For mer informasjon og registrering: sommerles.no

God sommerles!

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 13. august 2019