Sommerles-tipset: Salamander

Bli bedre kjent med storsalamanderen og småsalamanderen, to amfibier som lever i Norge.

Storsalamanderen ligner en liten drage, med sort hud, oransje mage og lange fingre. I parringstiden vokser det ut en taggete kam på hannens rygg!

I denne boken følger vi salamanderen fra den våkner etter vintersøvnen i april og til den igjen legger seg for å sove gjennom vinteren i september/oktober. Det første salamanderen gjør når den våkner fra vintersøvnen er å dra til en dam, og her parrer den seg og legger egg. Litt lenger utpå sommeren drar den inn i skogen og lever som et lite rovdyr om natten. Det høres litt skummelt ut, men den er heldigvis ikke så stor, bare 11 – 15 cm. Det er mange ting en salamander må passe seg for, siden den er god mat for litt større rovdyr som ugler, ormer og katter. Den må også passe seg for bilene siden den ofte krysser veier. Så neste gang du ser en våt flekk på asfalten kan det hende at det er en overkjørt salamander.

Borge har skrevet boken som en faktafortelling med faktabokser, og de fine illustrasjonene er det Lise Myhre som står for. De har også samarbeidet om andre bøker om ville dyr i Norge, som du kan se under. Alle bøkene er gjennomillustrert og passer godt fra rundt 8 år.

Bøkene kan også lånes som e-bok i Bookbites, bibliotekenes egen ebok-app.

Flere boktips finner du her

For mer informasjon og registrering: sommerles.no

Les mer om BookBites

God sommerles!

Målgruppe:

7. juli 2020