🌞Sommerles-tipset: Eventyrlige dyr

Fine fakta om dyr

CappelenDamm

Eventyrlige dyr
Av Hanna Nyberg Støstad

Hanna, som har skrevet boken, er biolog og har skikkelig peiling på dyr.  Og her har hun samlet noen kule fakta om hvordan ulike dyr har funnet på gode løsninger slik at arten overlever. Du kan blant annet lese om hvorfor i all verden vombater har firkantet bæsj, og om frosken som fryser til is om vinteren, men på våren tiner den og spretter av gårde som vanlig. Og så er det pistolreka, da. Den knipser så hardt med kloa at det sendes ut sjokkbølger slik at fisk blir svimeslått – vipps: middagen servert!

Ena

 

Ekte dyrehelter
av Camilla Dahle Otterlei

Denne boken inneholder noen utrolige og helt sanne historier om dyr som er ekte helter. Her er historien om elefanten som reddet ei jente da tsunamien kom, og om hunden som reddet en landsby fra en farlig sykdom. Og det er enda flere dyrehelter i boken.

CappelenDamm

Alle må sove
av Lena Lindahl

Hvordan sover egentlig dyrene? Leser du boken får du vite blant annet litt om hvordan en flaggermus sover. Eller en hamster. Visste du forresten at papegøyefisken sover i sovepose? Hvordan er det mulig?

Nysgjerrig på dyr? Her finner du mange flere bøker

 

👉🏻 Mer om Sommerles finner du her

 
 

Lån e-bøker og e-lydbøker
Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen.

Les mer om Bookbites.

 

NLB
Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett.
Sjekk ut for mer nlb.no info.

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 1. august 2022