Sommerles-tipset: En himmel full av skyer

Knallgod bok om unges miljøengasjement

11 år gamle Henrik har uhelbredelig kreft, og legen sier han har ett år igjen å leve. Alle synes selvfølgelig dette er veldig, VELDIG trist. Men Henrik vil heller redde jorden enn å tenke på at livet hans snart er over.

Men altså, for å rekke å redde jorden på ett år må han bruke all sin tid til arbeidet, så han slutter rett og slett på skolen! På utradisjonelt vis kaster han seg inn i miljøkampen uten å tenke på konsekvensene. Han vil kidnappe statsministeren! Ikke en lett oppgave, og går selvsagt skeis. I stedet blir han venner med statsministeren og Sofie, hennes datter. Henrik lærer masse av sin nye venner, og etter flere ville stunts får han etter hvert masse oppmerksomhet for sin hjertesak.

Morsomt, alvorlig og superaktuelt om unges miljøengasjement. Vi husker jo modige Greta Thunberg som alene streiket for miljøet og fremtiden, et engasjement som fikk tusenvis barn og unge i hele verden ut i klimastreik.

Finne også som lydbok.

Arne Svingen har skrevet mange bøker, både om tull og tøys, skrekk og gru, men også om alvorlige og vanskelige temaer som bøkene Sangen om en brukket nese, Et hundeliv og serien om Revolvergutten.

For mer informasjon og registrering: sommerles.no

God sommerles!

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 23. juli 2019