Sommerles-tipset: Dyrenes superhelter

Spent på hva som skjer i dyrenes verden? Her er bøkene for deg.

Gyldendal
Dyrenes superhelter
av Raphaël Martin

Bli enda bedre kjent med dyr du tror du allerede kjenner. Mange dyr har nemlig superkrefter! Du vet sikkert at Geparden er verdens raskeste dyr, men visste du at klørne alltid er ute slik at den får skikkelig godt fraspark? Og at halen hjelper til med å holde balansen slik at den ikke havner i grøfta i brå vendinger? Du kan også lese om lureknep, svakheter og de største tabbene. Andre dyr som er superhelter er neshornet, vampyrflaggermusen, pilgiftfrosken og steinfisken.
Som du sikkert skjønner er det dyr fra hele verden, både til lands og til vanns - alle med superkrefter.

Gyldendal

Inn i munnen
av Malin Hellebø

Bli med inn i munnen til 12 ulike dyr. Litt ekkelt? Ikke i det hele tatt! I boken får du nyttige, og kanskje unyttige, fakta om ulike dyremunner, som hvithai, komodovaran, bever og huggorm. Visste du at noen dyr har sugerørmunn? Det har nemlig både myggen og husflua. Eller at det ikke bare er fugler som har nebb? Eller at noen dyr har føtter i munnen? Nei?

Les boken så blir du klok på dyremunner.

Aschehoug

Dyrenes rekordbok
av Katharina Vestre

Hvilket dyr kan lukte elektrisitet, og hvor mange tenner har egentlig en snegle? Naturen er full av fantastiske dyr som er eksperter på de rareste ting. I denne gjennomillustrerte faktaboka møter du verdensmestere i alle slags kategorier. Hvor høyt er det mulig å hoppe? Hvilket dyr promper mest, og hvem ser best i mørket? Bli kjent med fisken som kan spå været og ormen som er lenger enn en blåhval. Dette er boka for deg som vil vite alt om de mest utrolige dyrene på jorda.

Solum
Dyrenes kjærlighetsliv
av Katharina von der Gathe

Denne boken tar for seg de underlige og lattervekkende måtene dyr formerer seg på. Her kan en for eksempel lese om brutale veggdyr, snille skorpioner, rivaliseringen inne i magen til haier og om hvordan noen dyrefedre tar kjærlig vare på barna sine. Alle dyr har utviklet sine egne måter å kurtisere hverandre og parre seg på, og i denne boken er det samlet mange morsomme, rare, ekle, og overraskende fakta om dyrenes kjærlighetsliv, fra hvordan de konkurrerer om en make og finner hverandre, på hvilke merkelige måter de har sex, og hvordan dyreungene til slutt kommer til verden.

Klar for flere dyrebøker? Sjekk disse:

Fontini
Kagge
Gyldendal

Cappelen Damm

Lån e-bøker og e-lydbøker
Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen. Les mer på Bookbites.

NLB
Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no for mer info.

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 29. juni 2021