🌞Sommerles-tipset: Det fins ikke monstre

Hver uke i sommerferien får du gode lesetips.

Det finnes ikke monstre

Av Kory Merritt

Tenk deg en liten by, mindre enn Kragerø, der det meste er fint og idyllisk. Her bor Levi og Karo som går i samme klasse, men de er, eller var, IKKE venner. En natt blir lillesøsteren til Levi borte. Altså helt borte! Ingen kan huske henne i det hele tatt! Men Levi og Karo husker. Sammen må de finne ut hva som har skjedd, de er nemlig de eneste som skjønner at når natten kommer er det ingen som er trygge, for i skyggene truer det skumleste av det skumle. Det blir både vanskelig og gørrskummelt når det dukker opp store, ekle og sinte monstre.

Familien Brattbakk
av Julia Kahrs

Moren til Sam bestemmer at nok er nok etter at Sam igjen er blitt dyttet uti elven av klassekamerater. De flytter til Gørje. Gørje er et vanlig sted, men har også hemmeligheter, for barn har forsvunnet under noen voldsomme stormer. Igjen brygger det opp til storm og hele Gørje stålsetter seg. Samtidig synes Sam at moren har blitt så rar, og konkluderer med at moren er kannibal! Da bestekompisen til Sam forsvinner blir hun enda sikrere på at hun rett. Mye humor og spenning.

 

Andre og nye spenningsbøker:

Alle bøkene i serien Beistet og Bettina
   

👉🏻 Mer om Sommerles finne du her

  Lån e-bøker og e-lydbøker
Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen. Les mer på Bookbites.

 

NLB
Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no for mer info.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 28. juni 2022