Sommerles-tipset: Greia med maneter

Hovedpersonen er nysgjerrige Suzy som ofte kalles Zu. Hun har akkurat begynt på ungdomsskolen, noe som både er skummelt og spennende. Denne sommeren har Zu mistet sin aller beste venninne Franny, og har bestemt seg for å ikke snakke mer. Siden Franny var superflink til å svømme, nekter Zu å godta at hun druknet. Zu har en teori om at det må ha vært livsfarlige maneter som har drept Franny og hun setter alt inn for å bevise dette. På veien får vi vite en hel del om maneter, vennskap, og om livet på ungdomsskolen.

En annen fin bok om vennskap er Glassroser av Kari Woxholt Sverdrup. Her møter vi Rose som har vært uvenner med Flettejentene så lenge hun kan huske. Heldigvis har hun andre venner, og spesielt Nico som ofte besøker Roses nabo. Hver gang hun ser ham får hun en litt rar følelse i hele kroppen.

Lars er LoL, av Iben Akerli, møter vi Amanda som stort sett er snill og grei. Hun er forelsket i Adam og gleder seg til å bli fadder for en førsteklassing. Alt blir ikke helt som hun tror. Dette er en bok om forventninger, forelskelse og ekte vennskap.


Les mer om Sommerles og for registrering: www.sommerles.no

God sommerles
Barnebibliotekar Anne

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 10. juli 2018