Ny i Norge

Dette er en samle-side for tilgjengelige ressurser for deg med annet førstespråk enn norsk

PressReader

PressReader er en strømmetjeneste som gir deg GRATIS tilgang til over 5400 aviser og tidsskrifter i fulltekst fra over 100 ulike land og på over 60 ulike språk.

Det eneste du må gjøre er å logge på bibliotekets trådløse nettverk. PressReader har en egen app som du enkelt, og gratis, laster ned fra AppStore, GooglePlay eller Windows Store. Du kan også gå på nettsidene pressreader.com.

Du har tilgangen i 72 timer, slik at du også kan "ta det med hjem".

Les mer her.

Ny i NORGE - Om Norge på flere språk

Med Ny i Norge vil NRK gi nyankomne og flyktninger i Norge en mulighet til å bli bedre kjent med landet de har kommet til. Målet er at tilbudet, som i hovedsak, omfatter lokale nyheter og reportasjer fra hele landet, bidrar til en større forståelse av, og integrering i, det norske samfunnet. Innslagene kommer hovedsakelig fra NRKs distriktskontorer, og gir et nært og ofte uhøytidelig bilde av Norge.

Vi vil også presentere aktualiteter og hendelser som har vært med på å forme det norske samfunnet, slik vi kjenner det i dag.

En del av innholdet skal være informativt og hjelpe nyankomne i den norske hverdagen.

Foreløpig presenterer vi innholdet på arabisk, dari, somalisk, tigrinja og ukrainsk.

Verdensbiblioteket

Gratis strømmetjeneste for e-bøker og lydbøker på mange språk for både barn og voksne.

Verdensbibliotket.no er tilgjengelig for alle i Norge. Du må opprette en bruker for å få passord til tjenesten. Nå finnes det bøker på arabisk, persisk, bosnisk, kroatisk, serbisk, somali og tigrinja.

E-bøker på mange språk

Andre nettressurser

  • LEXIN-ordbøkene er laget spesielt for minoritetsspråklige elever i grunnskolen, videregående og voksenopplæring. Ordbøkene inneholder ord og uttrykk som er nyttige når man bor i Norge.
  • Klar Tale er Norges eneste lettleste nyhetsavis. Stor skrift og enkelt språk gjør avisen lettere å lese enn andre aviser. Vi skriver om både Norge, verden, kultur og sport. I tillegg lager vi lengre temasaker.

Det flerspråklige bibliotek

Som privatperson har du tilgang til alle DFBs samlinger via ditt lokale bibliotek. Biblioteket kan bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i. Trenger du veiledning kan ditt lokale bibliotek hjelpe deg.

DFB har tre hovedfunksjoner:

  • Innkjøps- og katalogavdeling for litteratur og andre medier på mange språk.
  • Nasjonal fjernlånssentral for litteratur og medier på andre språk enn norsk.
  • Gi veiledning om bibliotektjenester til et flerkulturelt norsk samfunn.

Det flerspråklige bibliotek tilbyr tjenester både til de som har andre morsmål enn norsk, men også andre som er nysgjerrige på språk.

For introduksjon til tjenesten Det flerspråklige bibliotek, klikk på bildet nedenfor og en film startes.