Sonjas boktips

Klikk på bildet for å reservere boka

Søstre : min historie etter Utøya av Mariangela Di Fiore, Cathrine Trønnes Lie

Cathrine har vært medlem av AUF en tid, og var på Utøya sist sommer. Nå har hun fått dratt med seg lillesøsteren sin, og de ser fram til en ny sommer på Utøya. De setter opp telt sammen med andre fra hjembyen, går seg nye venner, synger rundt bålet om kvelden og alle de gode tingene som Cathrine husker. Men så kommer 22. juli, og livet snus på hodet. Det er bare Cathrine som kommer hjem, og hun er hardt skadet. En sterk historie om tiden før, under og etter Utøya. Om håp, sorg, savn og en ny fremtid.

Ubesvart anrop av Nora Dåsnes

Dette er en tegneserie lagt til Oslo i august 2011 og Rebecca og Fariba skal begynne på videregående. En måned har gått siden terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Rebecca kjente ingen som var direkte berørt av angrepene, men likevel klarer hun ikke å stoppe å tenke på det.

En fortelling om å lete etter mening, om sorg, angst og utenforskap. En vakker tegneserie for alle!

Bakgårdshund av Magnus Buen Halvorsen

Balal og familien hans har flyktet til Norge etter en hendelse i hjemlandet. Der jobbet faren for Selskapet, og det er Selskapet som tar vare på de her i landet også. Balal har fått seg tre gode venner, og sammen har de startet en youtubekanal – de ønsker å bli store! Hittil har de utført uskyldige pranks på tilfeldig forbipasserende, men nå vil de prøve noe større – en terror challenge på Nationaltheateret stasjon i fredagsrushet! Belal er usikker på om det er rett, men kammeratene fyrer opp, og snart er det for seint å si nei. Men hendelsen skal få større konsekvenser enn Belal kunne ha tenkt seg på forhånd.

Dette dreper oss av Tiger Garté

Pappaen til Samuel er en «prepper» - en som er forberedt for det meste om det skulle oppstå en krise. Så lenge moren til Samuel levede klarte hun å stagge han noe, men etter at hun døde har det bare eskalert. Så kommer vi til februar 2020, og ryktene om et virus kommer. Da bestemmer faren seg; de to skal flytte ut i skogen. Han har alle planer klare, det er bare å legge ut på ferden. Faren vil ikke møte på døden i gatene, de to skal overleve ute i naturen. Og Samuel velger å tro på han og følger med. I begynnelsen har de det fint sammen, men ensomheten og etter hvert høsten begynner å tære på forholdet til de to.

Jente (17) ikke savnet av Camilla Sandmo

Beatrice får vite at hun har en tante. En tante som har vært savnet siden hun var 17 år. Beatrice kan så vidt huske henne; Kristiane. Og hun lurer på hva som førte til at ingen meldte henne savnet. Moren vil helst ikke snakke om henne. Mormoren har lenge vært gal. Så Beatrice begynner å undersøke selv om hva som skjedde med Kristiane. Innimellom messengersamtalene Beatrice har med menneskene hun kontakter får vi Kristianes historie. Moren mener hun er besatt av en demon. Søsteren har mer enn nok med sin egen familie. Den elskede faren hennes er død, og det er av han hun lærte å skrive lister. Hun har liste på alt mulig, helt fram til hun møter Hedda. Hvem er denne jenta som hun ble kjent med rett før hun forsvant? Og hvem kan man stole på?

Spennende bok om fortid, vennskap, svik og mørke følelser.

Søstera di er den peneste  skolen av Sverre Henmo

Erik er en helt gjennomsnittlig gutt på ungdomsskolen. Men nå, denne høsten, så begynner lillesøsteren hans på skolen, og ifølge flere av kameratene hans er hun den peneste jenta på skolen. Det er heller ikke så gøy å se at hun får seg kjæreste, i alle fall ikke med Goran – en av de skumleste gutta på skolen. Når Goran gir Jeanette et blått øye er det på tide å vise hvem man er og hva man står for, og hva man synes er greit og ikke.

Målgruppe:

Tipset av: Margot Myrstrand 22. oktober 2021