Er du en nørd?

Wikipedia skriver at "en nerd er en person med et spesielt interesseområde eller en sær hobby. Dette trenger ikke å være altoppslukende, men i mange tilfeller så blir det oppfattet som det. Mange barn og unge i Norge bruker ordet «nerd» som en lett nedsettende betegnelse på generelt skoleflinke elever. For å dempe den tidligere negative klangen ved ordet, har flere tatt det i bruk som en lett spøkefull, men likevel presis beskrivelse av seg selv." Det er her denne boka passer inn.

Av: Lystad, Mina
Språk: Bokmål
Publiseringsår: 2018
Lån meg!

Marie har akkurat begynt på ungdomsskolen og to av de tingene hun fryktet mest har nå skjedd; hun har ikke kommet i klasse med bestevennen Espen, men hun har kommet i klasse med Heddy, en av de mest populære jentene på skolen. I samfunnsfagstimen får de oppgave å ta utgangspunkt i seg selv og lage noe som kan ta av i sosiale medier. Læreren er sikker på at alle kan være noen på nettet. Marie er ikke sikker. Hun er ikke kul, er egentlig ganske klønete. Foruten Espen har hun ikke så mange venner. Hva hun skal gjøre på nettet aner hun ikke, helt til Espen kommer med idéen om nå «nørde» ting. Hun er jo morsom, nå kan hele verden få se det. Som tenkt, så gjort. De lager videoer sammen, blant annet av Marie som skal prøve ulike sminketips. Og hun får respons. Masse respons. Hun kommer til slutt til et dilemma; hvor mye er hun villig til å dele på nettet for å få likes?

Andre gode bøker for ungdom som har utgangspunkt i sosiale medier er Ryktet av Ingeborg Arvola, Charliblogg av Eldrid Johansen og serien om Tinius av Stein Morten Lier.

Bøker

Tagger:

Tipset av: Sonja Rismoen 2. november 2018