Elins boktips

4 gode leseanbefalinger fra Elin. Klikk på boken for å reservere.

Vigmostad og Bjørke

Teorier om sand
av Kristin Hauge

Anne har flyttet fra sin mann og forholdet til datteren, Karla, er vanskelig. Karla reiser til sin far i Sudan for studere i ett år og så skjer det utenkelige, Karla blir drept på en tur i ørkenen. Hvordan kan en mor fortsette etter tapet av sitt eneste barn? Anne bruker sin erfaring som journalist og setter i gang å og skrive om ondskap og forbrytelser. Det gir henne mulighet til å ha noe konkret å drive med og reflektere over budskapet til presten - om tro, tilgivelse og nåde

Aschehoug

Morfar pustet med havet
av Trude Teige
 

Året er 1943 og et norsk skip senkes av japansk ubåt. Noen blir tatt til fange men Konrad klarer å komme seg unna og havner til slutt på et sykehus på Java. Der blir han kjent med den norske sykepleieren Sigrid og de forelsker seg i hverandre. Japanere tar over øya og alle vestlige borgere settes i fangeleir. Konrad og Sigrid opplever grusomme forhold men også solidaritet og heltemot. Bak i boken gir Trude Teige leseren innsyn i omfattende researchmateriale og sitt syn på måten de tidligere fangene ble behandlet i Norge etter å krigen var slutt.

 

 

 

Forlaget Oktober

Saken med den tapte tidens innfall
av Rune Christiansen

Bokens hovedperson Norma har nylig mistet sin mor. Hun er skuespillerinne, snart 40 år og ekteskapet med Jonathan er over. Datteren er nå hos Jonathan og Norma tar turen ut til en liten øy for å besøke sin far. I løpet av oppholdet treffer hun svært få mennesker, men de hun treffer er av større betydning enn hun først aner. Rune Christiansen har variert og poetisk språk som krever en del av leseren med mange sitater og henvisninger til verdenslitteraturen.

Stenersen forlag

De greske mytene. Guder og helter fra de gamle mytene gjenfortalt
av Inger Merete Hobbelstad
illustrert av Stella East

Det er fascinerende å tenke på de flere tusen år gamle mytene som fortsatt fenger oss. De gjengis i filmer, TV- serier og blir stadig referert til i litteraturen. Mytene i denne boken er ledig og lett fortalt. Livet til mektige guder og tragiske helter blir både spennende og levende. Boken passer for alle som vil vite hele historien til de skikkelsene vi kanskje bare kjenner navnene til. Hvem var Pandora og hva gjemte hun i boksen sin? Hvorfor ble alt til gull som kong Midas rørte ved? Fengende fortellinger med vakre illustrasjoner.

Målgruppe:

Tipset av: Elin Steinsen 26. april 2022