Sommerles-tipset: Dypgraven

Sensommergrøsser

Skikkelig sensommergrøss fra den svenske skjærgården.
Det er tett tåke og en råtten lukt legger seg over landskapet da Tuva er på klassetur. Plutselig oppdager de at en i klassen er sporløst forsvunnet! Slik begynner denne spennende historien om Tuva som bor i skjærgården, hun er både lommekjent og sjøvant. Denne sensommeren skjer uforklarlige ting. Mørke skygger lurer under overflaten, overnaturlige vesener gjemmer seg i skogen og mennesker blir sporløst borte. Tuva får med seg sin nye bestevenn Rasmus for å finne ut av hva som skjer, og kan det forklares?

Andre bok i serien heter Sjørøyk.
Igjen ligger den tette tåke over øyene der Tuva bor. Det sies at tett-tåka, som den kalles, er et varsel om at noe forferdelig kommer til å skje. Tuva er nysgjerrig på hvor tett-tåka egentlig kommer fra, og hvorfor; er det et naturfenomen? Kan det være økt forurensing? Eller er det noe farligere? Tuva er den eneste som kan finne ut av dette.

Havfolket er en serie på tre bøker, foreløpig er de to første kommet på norsk. Her møtes folketro, overtro og overnaturlige vesener - Veldig spennende!

Gå inn på , eller kom innom oss på biblioteket for registrering. Alle som er med og leser bøker får premier underveis.

God sommerles
Barnebibliotekar Anne

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 7. august 2018