🌞 SommerlesTIPS: humor eller ei for sommerlesere

Bokskatter

Turbotvillingene og den store kanonballkampen

av Robert Stoltenberg og Harald M. Stoltenberg 

Sagt om denne boka – hysterisk morsom! Anbefalt lesing i ferien, så kan du vurdere selv.

Vi møter Turbotvillingene Robert og Harald som må flytte fra storbyen til bondelandet, fordi moren deres får et innfall og trenger mer plass til tankene sine. Huset de flytter til er falleferdig, har utedo og hele området lukter kumøkk. Men tvillingene gleder seg til å begynne på ny skole, og allerede første skoledag viser det seg at hele skolen og alle i bygda er fullstendig opphengt i en eneste ting: KANONBALL. Og ikke nok med det, tvillingene havner i samme klasse som skolens bølle og kretsmester i kanonball, nemlig Sølvi.

Sølvi utfordrer tvillingene til å danne et eget kanonball-lag og melde seg på den store kanonballturneringen som holdes hvert år. Men Robert og Harald har aldri hørt om kanonball, og ikke kjenner de noen som kan være med på laget heller.

 Heldigvis finner de en bok om kanonball på bokbussen (den er dessverre på tsjekkisk, men den har fine tegninger). I tillegg får de hjelp av ekteparet på nabogården som ikke bare kan mye om kanonball, men som også har både en okse som er god til å nikke og en møkkaspreder som kan skyte ut kanonballer. Hvordan dette skal gå finner du kun ut ved å lese boka. 
 

Flere skatter:

👉🏻 Les mer om Sommerles

 
 

Lån e-bøker og e-lydbøker

Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen.

Les mer om Bookbites

 

NLB

Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek), helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett.

Sjekk ut NLB.no for mer info.

Målgruppe:

Tipset av: Margot Myrstrand 7. august 2023