Thomas Peter Krag

Da biblioteket var korona-stengt fikk vi anledning til å dypdykke ned i materiale som har stått på vent til "det kommer to torsdager etter hverandre" (gammelt jungelord fra Kragerø bibliotek). Oppå en hylle, under gamle papirer, i en sliten eske, fant vi en gave!

I esken lå det en gave fra Horten bibliotek (klikk) til Kragerø bibliotek: 14 bøker skrevet av Thomas Peter Krag. Hvorfor fikk vi dem?

Thomas Peter Krag ble født 28. juli 1868 i Kragerø, og døde 13. januar 1913 i Kristiania. Han var en norsk lyriker og forfatter, bøkene hans er preget av en melankolsk og drømmende mystikk.

Etter oppvekst i Kristiansand gikk han ved Kristiansand katedralskole (1877) og tok examen artium (1890). Samtidig flyttet familien til Kristiania. Deretter var Krag heltidsforfatter, i lengre perioder bosatt i København, med studieturer til Frankrike, Tyskland og Italia. Han var en av landets bestselgende på 1890-tallet. 

Han var sønn av politiker og militæringeniør Peter Rasmus Krag (1825–91) og bror til Vilhelm Krag. Han var 1901-1912 gift med den danske dikter Iben Nielsen og far til litteraturkritiker og -forsker Erik Krag og slektshistoriker og heraldiker Hans Krag. I Wergelandsparken i Kristiansand - anlagt av Henrik Wergelands bror Joseph Frantz Oscar Wergeland - står en byste av Krag laget av Joseph Grimeland (1956).

Hentet fra Wikipedia, for å se mer om Thomas Peter Krag (klikk).

For å låne bøkene Kragerø bibliotek har av forfatteren klikk her (klikk).

Av Nasjonalbiblioteket from Norway – Gyldendals Bøker faas her, No restrictions, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63736135

3. april 2020