Film: Hvorfor hopper jeg

Arrangement

Valgt tilfelle

02.11.2023 13:00 til 14:30.
02 november torsdag
Plass Kragerø bibliotek Meierigalleriet
Dato 13:00 – 14:30

Filmen er en altoppslukende og vakker dokumentar som vil gi deg en innsikt og noen åpenbaringer du ikke visste at du trengte.

Basert på den bestselgende boken med samme navn. 

I 2007 skrev den ikke-verbale autistiske 13-åringen Naoki Higashida en bok om autisme ved hjelp av et alfabetbrett. Filmen kobler Higashidas innsikt i autisme sammen med intime portretter av fem bemerkelsesverdige unge mennesker. Gjennom disse møtene tar vi del i hvordan autisters sanser og tanker flettes sammen, og vi introduseres for en helt annen måte å kommunisere og formidle på enn vi har vært klar over finnes. Et intenst og overveldende, men ofte gledelig, sensorisk univers, som leder oss til Naokis kjernebudskap; å ikke snakke betyr ikke at det ikke er noe å si.

Naoki avkrefter idéene man ofte har om det autistiske spekteret; at vi finner genier i den ene enden og de motsatte i den andre. I stedet introduseres vi for idéen om nevro-mangfold - at vi alle oppfatter verden på subtilt forskjellige måter. En idé som er både kraftfull og viktig, og som kan hjelpe til med å bygge broene og solidariteten vi trenger for en mer inkluderende verden.

Utkom: 2020
Varer: 82 min
Originaltittel: The Reason I Jump
Sjanger: Dokumentar
Forfatter: Naoki Higashida
Regi: Jerry Rothwell
Produsent: Jeremy Dear, Stevie Lee
Undertekster: Norsk (Norwegian)
Land: Storbritannia, USA
Språk: Engelsk

  1. 02.11.2023 13:00 til 14:30.
    02 november torsdag
    Plass Kragerø bibliotek Meierigalleriet
    Dato 13:00 – 14:30