Film: Hvorfor hopper jeg

Arrangement

Arrangementet har allerede vært

02 november torsdag 2023
02 november torsdag 2023
02.11.2023 til 02.11.2023.
Plass Kragerø bibliotek

Filmen er en altoppslukende og vakker dokumentar som vil gi deg en innsikt og noen åpenbaringer du ikke visste at du trengte.

Basert på den bestselgende boken med samme navn. 

I 2007 skrev den ikke-verbale autistiske 13-åringen Naoki Higashida en bok om autisme ved hjelp av et alfabetbrett. Filmen kobler Higashidas innsikt i autisme sammen med intime portretter av fem bemerkelsesverdige unge mennesker. Gjennom disse møtene tar vi del i hvordan autisters sanser og tanker flettes sammen, og vi introduseres for en helt annen måte å kommunisere og formidle på enn vi har vært klar over finnes. Et intenst og overveldende, men ofte gledelig, sensorisk univers, som leder oss til Naokis kjernebudskap; å ikke snakke betyr ikke at det ikke er noe å si.

Naoki avkrefter idéene man ofte har om det autistiske spekteret; at vi finner genier i den ene enden og de motsatte i den andre. I stedet introduseres vi for idéen om nevro-mangfold - at vi alle oppfatter verden på subtilt forskjellige måter. En idé som er både kraftfull og viktig, og som kan hjelpe til med å bygge broene og solidariteten vi trenger for en mer inkluderende verden.

Utkom: 2020
Varer: 82 min
Originaltittel: The Reason I Jump
Sjanger: Dokumentar
Forfatter: Naoki Higashida
Regi: Jerry Rothwell
Produsent: Jeremy Dear, Stevie Lee
Undertekster: Norsk (Norwegian)
Land: Storbritannia, USA
Språk: Engelsk