Boklansering: Tangen i Kragerø

Arrangement

Arrangementet har allerede vært

14 desember onsdag 2022
14 desember onsdag 2022
14.12.2022 til 14.12.2022.
Plass Kragerø bibliotek
Pris: Gratis
Målgruppe:

Ny bok fra Helge Knudsen Strømme

Helge Knudsen Strømme er født på Tangen i 1947, nå bosatt i Oslo. Han har i mange år beskjeftiget seg med historie, og da spesielt Kragerøs historie.
Helge har skrevet en rekke artikler i Historieglimt, blant annet om losene i skjærgården, jordmødrene i Kragerø og distriktet, og bybrannen i Kragerø i 1711.

Har tidligere utgitt bøkene Kragerøhus gjennom 350 år i 2015, Marcus Bærnholt og historien om Kragerø i 2016 og Folk og hus på Øya i 2019.

Litt om boka

Dette er en historie om en bydel i Kragerø, som har gjennomgått store endringer. Et viktig skille i Tangens historie er 2. pinsedag 1886, da hele bydelen brant ned. Den gamle bebyggelsen med hus som lå tilfeldig plassert der det var praktisk mulig, ble offer for flammenes rov. En helt ny bydel reiste seg ganske snart som en fugl Føniks av asken, en bydel preget av geometri og regulering med brede gater og hus bygd etter de nyeste brannforskriftene og i en moderne arkitekturstil, sveitserstilen.  Senere opplevde bydelen et dramatisk møte med industrivirksomheten, først karbidfabrikken og senere Tangen Verft. Resultatet ble at nesten halve bebyggelsen ble revet og grunnen sprengt bort.    

I første del av boka kan du bl.a. lese om Tangen på 1950 - og 60 - tallet, Tangens sjøfartshistorie, brannen i 1886, kvinnenes historie, Tangen under 2. verdenskrig, og om alle virksomhetene som har vært der gjennom tidene.  Deretter tas du med på en tur rundt Tangen og får høre om husene og menneskene som bor og har bodd der - både husene som lå på Tangen før brannen og de som ble oppført etterpå.

Arrangementet er gratis og åpent for alle - velkommen!