Leseutfordringen juli 2021 🌞

Romaner om reiser geografisk.

Vi presenterer ulike sjangre hver måned og utfordrer deg til å lese én bok innen de forskjellige sjangrene gjennom hele 2021. Hos oss på biblioteket kan du hente et utfyllingsskjema hvor du kan notere hva du leser. I desember kan skjemaet leveres ferdig utfylt hos oss, og du er med i trekningen av flotte premier! 

Du må ha lest minst seks bøker i løpet av året for å være med i trekningen.
 

Hver måned trekker vi frem 12 favoritter som du vil finne på utstilling i biblioteket, men du kan selvfølgelig også velge fritt selv innenfor månedens undersjanger. 

Klikk på bildet for å lese mer om boka eller låne den!

Romaner om reiser er litteratur hvor reisen er motiv og motor. Reiselitteratur kommer i ulike varianter. Reiseberetninger har ofte momenter av selvbiografi og reportasjepreg. Det er vanskelig å plassere reiselitteraturen i den litterære tradisjonen, men det å reise og så skrive om sin reise er en slitesterk kombinasjon. 

Det blir kanskje heller ikke i år mulig å reise og forflytte seg så mye som en kunne ønske, selv om det er sommer og ferie, men vi kan i alle fall ta så mange og lange reiser vi måtte ønske i litteraturen. Vi håper du finner deg en god bok du kan drømme deg bort i, om det er til et sted du har vært før eller om det er til ukjente farvann. 

God sommer!

Gyldendal
Aschehoug
Bastion
Damm
Aschehoug
Gyldendal
pirat
Cappelen Damm
Cappelen Damm
Cappelen Damm
Bastion Forlag
Dinamo

Skrevet av: Astrid Laland 1. juli 2021