Leseutfordringen mars 2021

Historiske romaner

Vi presenterer ulike sjangre hver måned og utfordrer deg til å lese én bok innen de forskjellige sjangrene gjennom hele 2021. Hos oss på biblioteket kan du hente et utfyllingsskjema hvor du kan notere hva du leser. I desember kan skjemaet leveres ferdig utfylt hos oss, og du er med i trekningen av flotte premier! 

Du må ha lest minst seks bøker i løpet av året for å være med i trekningen.
 

Hver måned trekker vi frem 12 favoritter som du vil finne på utstilling i biblioteket, men du kan selvfølgelig også velge fritt selv innenfor månedens undersjanger. 

En historisk roman er "en roman basert på sanne, historiske hendelser som har foregått langt tilbake i tid. En del av hendelsene i romanen har faktisk funnet sted, og noen av personene har levd, men forfatteren har diktet opp andre personer og hendelser. Fortelleren kan være allvitende og dermed fortelle oss hva for eksempel Olav den hellige tenkte. Den "virkelige" historien skal belyses gjennom fiksjonen. En tidsperiodes kjennetegn, problemer og mentaliteter blir belyst gjennom teksten. Tidstypisk trekk er vevd inn i handlingen"

(Kilde: http://historiskeromaner.com)

Klikk på bildet nedenfor for å komme lese om eller låne boka.

Gyldendal
Gyldendal
Forlaget Oktober
Aschehoug
Manifest forlag
Aschehoug
Vigmostad & Bjørke
Aschehoug
Gyldendal
Aschehoug
Cappelen Damm
press forlag

Som en bonus anbefaler vi også

Jan Guillous serie om korsfareren Arn

Jan Ove Ekebergs serie om den siste vikingkongen

Trude Teiges bok Mormor danset i regnet

Sigrid Undsets bøker om Kristin Lavransdatter og Olav Audunssøn

Skrevet av: Astrid Laland 1. mars 2021