Frøbibliotek i Kragerø

Et entusiastisk innlegg på Kragerø Hagelags facebook-side har ført til at Kragerø bibliotek starter frøbibliotek!

AS

Julie Alexandra Wetaas Lohne skrev der «Er det frø bibliotek på Kragerø bibliotek? Jeg […] skulle gjerne levert inn litt frø jeg har til overs samt sett igjennom frøbiblioteket å se om jeg finner noe nytt og spennende. Om det ikke finnes et frøbibliotek i Kragerø håper jeg virkelig noen her vil hjelpe meg å starte opp et?» Vi på biblioteket tok kontakt med Julie og etter et entusiastisk og engasjerende møte ble vi enige om at Kragerø fortjener et frøbibliotek! 

I første omgang frir vi til givergleden hos planteglade i Kragerø, sånn at vi kan få bygd opp en base. Har du noen frø til overs kan du levere dem på biblioteket, forseglet og merket med plantenavn. Vi har tenkt å bruke 1 kaffefilter til 1 batch, husk da bare dette: 

Hvis frøene er så små at det nærmest er umulig å telle dem, tenker vi at et filter inneholder en teskje med frø (for eksempel valmuefrø). 

Hvis frøene lar seg telle tenker vi at det kan være cirka 10 frø i hvert filter. 

Leveres frøene til biblioteket ferdig i kaffefilter, så må det være godt forseglet og merket med plantenavn. 

Du kan også levere frø i større forpakninger og vi deler dem opp og legger det i kartoteket. Husk alltid å merke frøene med plantenavn. 

Når vi har fått et kartotek med frø vil vi åpne opp for at du kan komme og bla gjennom frøsortimentet og ta med deg frø hjem. Konseptet er tillitsbasert, og vi håper at de som låner med seg frø hjem også gir frø fra avlingen sin tilbake til biblioteket. 

Målet med frøbiblioteket er å skape enda mer så- og planteglede blant Kragerøs innbyggere. 

Biblioteket kommer også til å lage en egen nettside med informasjon om plantesorter, frøsanking, tips og triks, presentere bøker vi har om hagestell og så videre, følg med, følg med! 

I løpet av februar håper vi at vi kan invitere til kick off for Kragerø frøbibliotek.

Vi gleder oss!

Lurer du på noe kan du enten ta kontakt med oss på biblioteket, eller Julie.  

Kontakt biblioteket
Epost: biblioteket@kragero.kommune.no
Tlf.: 35 98 50 90

Kontakt Julie:
Epost: julielohne@icloud.com
Tlf.:  97979701Klikk på bildet nedenfor og du kommer til Kragerø Hagelags sider på facebook:

1. februar 2024