For barnehager

Alle barnehagene ønskes varmt velkommen til biblioteket. Om dere vil låne bøker, spise lunsjen på byturen eller ønsker "full pakke" med for eksempel høytlesing. Husk å booke tid i god tid for besøket.

Lesestund eller filmvisning

Ingenting er så hyggelig som en lesestund med barna. Og vi legger forholdene til rette for at det skal bli nettopp det - hyggelig. I samarbeid med barnehagen velger vi en bok for høytlesing.

Vi har også et godt og variert filmtilbud gjennom Filmrommet.no. Gå gjerne inn på filrommet.no og se utvalget og kom med ønsker.

Både filmvisning og lesestunden foregår i Meierigalleriet, som er et eget rom og vi blir ikke forstyrret. Meierigalleriet har en kapasitet på 25 personer.

Etter lesestunden er det muligheter for å spise medbrakt niste, tegne litt, bygge lego, pusle puslespill, eller gå på oppdagelsesferd blant bokhyller og bokkasser. Vi har god tumlplass i barneavdelingen.

Book tid til besøket

Vi er så heldige at det er mange som vil å besøke oss. Derfor er det viktig at alle besøk av grupper avtales på forhånd, slik at vi har ressurser tilgjengelig for å gi best mulig utbytte av besøket. Fyll ut skjemaet med navn, ønsker for besøket og tidspunkt. Det er lurt å ha minst ett alternativt tidspunkt, slik at vi får raskt booket en dag som passer for alle.

Tidlig på formiddagen er ofte den roligste perioden i avdeling og kanskje best egnet for besøk av de minste.
Velkommen til oss!

Bokkasser

Vi setter mer enn gjerne sammen en bokkasse til barnehagene. Om det er spesielle emner dere jobber med, som for eksempel årstidene, skogen og natur, kjøretøy, refleksbruk, skolestart, bondegården og høytidene. Vi har mange fine bøker som dekker mange emner. Verdt å merke seg er at det er mulig for oss å bestille bøker fra andre bibliotek.

Det er selvsagt dere som bestemmer innholdet i kassene, men vi kommer gjerne med forslag.

Utlånstida er 42 dager. Bokkassene hentes og leveres av dere på biblioteket i vår ordinære åpningstid.

Book et besøk


  Bestilling av bokkasse

   Vårt tilbud, kort oppsummert

   • Høytlesing: Vi plukker ut en bok ut i fra barnhagens ønsker som egner seg for alderen eller tema. Høytlesingen foregår i Meierigalleriet, som er et eget rom.
   • Filmvisning: Filmrommet har et rikholdig tilbud for ulike aldersgrupper. Her kan dere gå inn å se utvalget filmrommet.no
   • Spise medbragt lunsj
   • Tegnebordet og legoen står fremme
   • Bokkasser: Vi setter gjerne sammen en bokkasse etter ønsker fra barnehagene