Meierigalleriet

I Meierigalleriet er det tilrettelagt for visning av film med stort lerret og surroundanlegg. I tillegg er det fastmonterte rammer til utstillingsbruk. Det er også et minikjøkken i rommet, så rommet egner seg både for møter og små arrangementer.

Om filmvisning i biblioteket

Biblioteket abonnerer på tjenesten filmrommet.no

Filmrommet er en nettbasert klikkefilmtjeneste (video-on-demand) som tilbyr film til skoler, bibliotek og offentlige institusjoner. Ansvarlig distributør for Filmrommet er Norgesfilm AS. Tjenesten inneholder blant annet filmer fra norsk og internasjonal filmarv.

Ta kontakt med biblioteket hvis du ønsker å se film fra filmrommet.

Det er i tillegg mulig å se på filmer fra følgende nettsteder:

filmbib.no

Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode som du får på biblioteket. Alle filmene du finner her er kjøpt inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet, for voksne og barn, og stimulere filmkulturen i Norge.

filmoteket

Filmoteket gjør det enkelt for deg som er privatperson å låne film med lånekortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Filmtjenesten leveres og driftes av Norgesfilm AS og ble lansert april 2020 som den nye måten å låne film fra biblioteket. 

Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske  og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Innen utgangen av 2020 er det minimum 1000 filmer tilgjengelig.