Hva gjør du når når du har ett, ETT, år igjen på denne jorden?

Henrik er 11 år og har kreft. Han har akkurat fått beskjed av legen om at han ikke kan bli frisk og har omtrent ett år igjen å leve, noe som er veldig, veldig, VELDIG trist. Men Henrik vil heller redde jorden enn å tenke på at livet hans snart er over.

For å ha fullt fokus på arbeidet med å redde jorden, bestemmer Henrik seg for å slutte på skolen, til morens fortvilelse. Han kaster seg inn i miljøkampen på et noe utradisjonelt vis da han bestemmer seg for å kidnappe selveste statsministeren. For å få til dette trenger han en «gønner», og drar dit hvor han vet de skumleste folka vanker. Bredo, hans aller beste (og eneste) venn og storebror, er med på planene.
Nå går ikke kidnappingsforsøket slik Henrik hadde planlagt, og ender i stedet opp med å bli god venn med Sofie, statsministerens datter. Sofie er smart og dreven, og blir manageren til Henrik. For når Henrik etter hvert får en stemme som lyttes til – av både voksne og barn, begynner snøballen å rulle ganske fort.

Boken er full at statistikk og fakta, men uten at det blir kjedelig. Anmeldere i norske aviser er begeistret for «En himmel full av skyer».

«Leseren vil sitte igjen med en god følelse av en spennende historie. I tillegg kan boken gi barna en større forståelse av hvordan politikk og medier fungerer i Norge. En himmel full av skyer anbefales med glede» (Morten Olsen Haugen, Aftenposten 2018).

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 28. februar 2019