Elin anbefaler bøker

Klikk på bildet av boka for å låne/reservere

   Bare en mor er den fjerde boken i serien som begynte med De usynlige. Vi følger livet på Barrøy videre. Ingrid er kommet tilbake til øya med sin datter Kaja og hun tar ansvaret for den lille gutten Mathias når faren hans forsvinner på et mystisk vis. Hun er en sterk kvinne, men krigen kaster fortsatt skygger over folks liv i det lille samfunnet på øya.

   Mannen fra middelalderen. Historikeren og morderen Tormod Torfæus. Historisk om en spesiell mann på 1600-tallet. Tormod blir sendt fra København til Island for å samle inn alt han kan finne av gamle skrifter og sagaer. Fengende historie om innsamling av historiske håndskrifter som inneholder uvurderlige fakta for vår samtid om vår fortid. Bergsveinn Birgisson var nominert til Nordisk råds litteraturpris for boken Svar på brev frå Helga. Romanen Soga om Geirmund Heljarskinn, den han baserte boken om Den svarte vikingen på, skal visst bli film.

   Hekneveven. Her kommer den etterlengte bok nummer to i det som skal bli en trilogi. Den tar opp tråden tjue år etter den første, Søsterklokkene, slutter. Sønnen til Astrid er blitt en ung mann, en friluftsmann og jeger som går sine egne veier. Han har ikke lenger god kontakt med presten Kai Schweigaard som sørger over Astrid og angrer gamle synder. Nå er presten besatt av tanken om Hekneveven og av tapet av sølvklokkene fra den gamle kirken. Her er det trange kår, slit og fattigdom, men også kjærlighet og håp - og så kommer elektrisiteten til bygda.

   Tollak til Ingeborg. Det er oppgjørets time og kvelden er mørk. Tollak ser tilbake på livet sitt på den vesle gården og etter at kona Ingeborg døde har det bare gått nedover. Nå venter han de to barna sine på besøk. Det er en eller to viktige ting han skal fortelle før det er for seint.

 

   Yoko Ono er en sjarlatan. Elling er blitt blogger og skriver om alt som faller han inn, både gamle minner og aktuelle saker fra nyhetene. Boken er en samling av publiserte tekster fra 2013 til 2020. Et gjensyn med Elling og et innblikk i hans spesielle univers.

   Jeg foreslår at vi våkner. En fantastisk bra bok med livsgnist og fargerikt  språk om den norskfødte dramatikeren Vilde i Stockholm. Hun tar leseren inn i sitt travelt opptatte liv som forfatter og foreleser. Vilde får diagnosen brystkreft og går i gjennom hele følelse spekteret – fra benektelse til dødsangst. Det er mange virkelige, triste og fine beskrivelser av hennes møte med helsevesenet. Vildes barndom og hennes forhold til sin gamle mor samt filosofiske tanker rundt vennskap og livet generelt gir boken dybde og variasjon. Og så er det reven og rotta, to fabeldyr som følger Vilde fra begynnelse til slutt med innlevelse.

13. november 2020