eBokBib

-les en bok digitalt

Hva er en e-bok?

En e-bok er en bok som er blitt overført til et digitalt format slik at den kan leses direkte på en pc, mobiltelefon og/eller lesebrett.

En e-bok har mange fordeler:

Enkel

Lav vekt, lett å frakte med seg et stort antall bøker

Plassbesparende

For deg som har full bokhylle

Rask

Enkel tilgang til bøker, ingen postgang

Lesevennlig

Mulighet for å justere skriftstørrelse

For å se vårt utvalg av e-bøker trykk her: eBokBib

Hvordan lese en e-bok?

Last gratis ned eBokBib-appen til din smarttelefon eller nettbrett fra Google Play (Androide) eller App-store (Apple).

Når appen er lastet ned logg deg inn med låne-nummer og pinkode.

Vel inne på eBokBib-appen på din enhet, velg Utvalg og søk på forfatter, tittel eller sjanger. Når ønsket tittel er funnet, tapp på ikonet av e-boken. Her får du mer informasjon om e-boken, og du kan lese et utdrag før du velger om du vil låne den. Tapp på Lån boka, og den lastes ned på enheten din, under Mine e-boklån.

Du kan låne inntil fem titler av gangen. Merk at utlånstiden kan variere, men det er mulig å fornye så lenge ingen står på venteliste. Når man lukker en bok på siste side vil appen gi et tilbud om å levere inn, alternativt kan man bruke knappen VALG i oversikten under Mine e-boklån. Under VALG finner du bl.a. Innlever boka og Forny lånet. Ved forfall leveres boka automatisk inn.

 

Om e-boktilbudet

Dette er et tilbud for biblioteklånere tilknyttet alle bibliotekene i Telemark. Med ditt lånekort kan du låne e-bøker via nettet 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Lånet er gratis! – Ingen overtids- eller erstatningsgebyrer. E-boka leverer inn seg selv ved forfallsdato og kan aldri bli borte.