Annes barneboktips

Dette er noen av mange gode barnebøker vi har på biblioteket.

Outland forlag

Monster på haugen

av Rob Harrell

I gamle dager var det viktig for byene å ha et skikkelig skremmende by-monster. Men i Stoker-on-Avon har de et monster som ikke er skremmende i det hele tatt, og det er ikke bra! Hawthorn, som er vitenskapsmann, og Tim, en hjemløs gutt, drar ut til monsteret for å finne ut av saken. Det monsteret de møter har null selvtillit og er deppa. Her er en jobb som må gjøres for at byen deres skal få tilbake sitt gode navn og rykte som en skremmende by [Gyldendal.no].

Dette er en tegneserie. Vi har også mange andre tegneserier, bare se her

Gyldendal

Snitch

av Arne Svingen

Plutselig står de rundt Thomas på alle kanter og forlanger jakke, mobil og det aller mest dyrebare han eier. Thomas skjønner at han aldri kan snitche på de som ranet ham. I stedet gjør han noe mye, mye farligere.

En historie om risikable avgjørelser og uventet vennskap.

Arne Svingen har skrevet mange bøker for barn og ungdom, og her er en oversikt.

Gyldendal

Steder å tisse

av Svein Nyhus

En av Norges fremste bildebokskapere har gjort det igjen: bøyd seg ned i knehøyde og satt et menneskelig fenomen under lupen, et fenomen som vanligvis opptar barn mer enn voksne. I denne boken er tissing både magisk og mystisk, vanlig og hverdagslig. En detaljrik praktbok som inspirerer til samtale og undring hos både store og små filosofer (Gyldendal.no).

Svein Nyhus har skrevet flere bøker, og han illustrert mange andre bildebøker, blant annet for Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus. Her finner du en oversikt.

Aschehoug

Apestjernen
av Frida Nilsson

Jonna bor på barnehjem, og ønsker mest av alt i verden å få en kjærlig mor og en snill far. Denne historien begynner med at alle barnehjemsbarna står oppstilt på rekke, nyvaskede og pene i tøyet. For i dag kommer det noen som ønkser å ta med ett av barna hjem. Overraskelsen er stor når det er en gorilla som kommer! Og enda mer overraskende er at hun velger seg Jonna. 

Har du også Frida Nilsson som en av dine favoritter? Her finner du flere av hennes bøker.

Gyldendal

Uppsa

av Hilde Hodnefjell

Når speilet knuser, blir pappa sint. Når jeg søler med melken, blir pappa sint. Han blir alltid sint! Men det er jo ikke min skyld. Det er fuglen som får meg til å gjøre det.

Dette er en fin høytlesingsbok om det å være en ulykkesfugl, og om en pappa som blir sint når uhellene er ute.

«Årets klokeste høytlesningsbok» Kristine Isaksen, VG

Vigmostad & Bjørke

Ninjarobot - en superhemmelig skoledagbok

av Torkil Torsvik

Nils er ikke en helt vanlig gutt, han er en ninjarobot! Han bor sammen med moren sin i ei rønne, eller ihvertfall er det slik huset ser ut fra utsiden. Inne er det fem kjelleretasjer fulle av teknologi, ganske fett! Moren til Nils, som også er den som har programmert ham, har bestm at Nils skal ut i verden for å lære seg å bli en vanlig gutt. Nå skal han begynne på skolen, i syvende klasse! Det er neimen ikke bare-bare.

Skikkelig gøy og ganske spennede bok!

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 3. februar 2022