6 supre barnebøker

Både til høytlesing og lese-inni-seg.

En god blanding av nye bøker fra barneavdelingen. Bildebøker som er fine for høytlesing og innledning til samtaler, og noen bøker for de litt eldre barna med god leseapetitt.

 - vel bekomme!

Bellas bekymring

av Tom Percival

Bella er en glad og fornøyd liten jente, helt til hun en dag oppdager en bekymring. I starten er bekymringen liten og ubetydelig, men gradvis vokser den seg større og større, og snart klarer ikke Bella å konsentrere seg om noe annet. Hun må bli kvitt bekymringen, men hvordan?

Bellas Bekymring er en perfekt som et utgangspunkt til å snakke om følelser og om å dele store og små bekymringer.

Sommeren alt skjedde

av Iben Akerlie

Nora skal på verdens kjedeligste sommerferie til mormor på landet.
Så møter hun Abbas, som har de grønneste øynene og som gjør henne helt most banan i kroppen.
Men hvorfor er Abbas redd for Dorrit i kafeen, og hvorfor finnes det ett sett med regler for Nora og ett for Abbas?

Sommeren alt skjedde er en sår og varm fortelling om alt som kan skje i løpet av en sommer, fra forfatteren av Lars er lol og Kjempefesten.

Hvis jeg var statsminister

av Trygve Skaug

Hvordan hadde verden sett ut hvis barna fikk bestemme? I boken blir vi tatt med på en reise gjennom et barns fantasiunivers, der det er is, venner og husrom nok til alle. Dette er en fargerik, oppløftende og fantasifull bildebok som inspirerer barna til å tenke over hva de ville gjort om det var de som fikk bestemme.

Natteravnen

av Johan Rundberg

Natteravnen er den første delen i Stockholms-trilogien, en spennende trilogi om barn på samfunnets bunn i 1800- tallets Stockholm. Mika har bodd på barnehjem hele livet. For å kunne overleve i 1800-tallets Stockholm har hun utviklet et skarpt blikk for detaljer og krevende situasjoner. En iskald vinternatt blir det levert et nyfødt barn til barnehjemmet av en skrekkslagen ung mann. Det blir begynnelsen på en rekke hendelser som skal sette Mika i større fare enn hun noensinne kunne forestille seg.

Vinner av August-prisen 2021, Crimetime Award Årets barnekrim 2021, Barnens Romanpris i Karlstad, 2021.

Skal vi bytte?

av Henriette Nilsen

Sjarmerende og lettlest tegneserie som gjør lesetrening til en lek! Det lille ekornet i denne boken oppdager to aktiviteter som barn i lesetreningsalder vet mye om: å samle på fine pinner og å drive med byttehandel. Men så går det litt til hodet på kornet: Lageret med fine pinner svinner, mens han bytter til seg stadig nye ting. Hva skal han med alt sammen? Og var han egentlig lykkeligere med alle pinnene sine? Det lille ekornet må finne en løsning - kanskje ligger den i vennskap, heller enn ting?

Revefarmen

av Victor Nordahl

Første bok i en ny norsk barnebokserie der vi ser vår verden fra revenes perspektiv. 
Den frie reven Ty er ikke like tøff som resten av klanen sin. Han unngår kamp, lar seg herse av kråker og er generelt en engstelig rev som er avhengig av slektens beskyttelse. En dag får de nok og etter noen sinte ord stikker Ty av for å vise at også han kan fange eget bytte.
Men han lar seg lure inn på en revefarm, og blir fanget der.

Side ved side med reven Lukas får han vite hvordan det har vært å alltid leve i fangenskap. Lukas ser på sitt liv som det eneste som er mulig å leve, og Ty vil vise ham verden. Men er det virkelig mulig å rømme fra den bevoktede revefarmen?

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 7. oktober 2022