Barneavdelingen

- Velkommen til oss i underetasjen

Her er plassen for alle som liker å lese, spille brettspill, spille TV-spill, spille data-spill eller være med venner, eller kanskje bare være alene. Hos oss er det muligheter for det.
Men det er jo bøker og lesing som er vår greie, derfor har vi mange bøker og lydbøker du kan låne, helt gratis. Som mange vet har vi jo en del filmer du kan låne. Men ikke alle vet at du også kan låne sykkel, skate board, skøyter og ski (med mer) fra vår utstyrsavdeling! 

Informasjon for barnehager, finner du her

Informasjon for skoler, finner du her

Aktuelt fra barneavdeligen:

Våre nyeste faktabøker for barn

Våre nyeste skjønnlitterære bøker for barn

Våre nyeste DVD'er for barn

Lydbøker for barn

Tegneserier for barn 

Foto:@roadtripwithraj

Her er tips til fine nettsider for barn og unge

SOMMERLES.
1. juni går startskuddet for Sommerles, hvert år. Om du synes ventetiden er lang, kan du følge nedtellingen og forberede deg til en deilig lang lesesommer her.
Eller du kan lese mye mer om Sommerles på AltomSommerles.no

«Brillebjørn er syk» Brillebjørn-forfatter Ida jackson har skrevet bok om å være hjemme fra barnehagen selv om man ikke er syk. I Covid-19-tider og i solidaritetens navn deler hun den gratis via sine hjemmesider.

Illustrasjon: Jens A. Larsen Aas
Lesetips fra Norsk Barnebokinstitutt
Det er mange som vurderer og anbefaler barne- og ungdomsbøker til publikum, lærere og litteraturformidlere. Her har Norsk Barnebokinstitutt samlet noen lenker og ressurser for de som leter etter kvalitetslitteratur for barn og ungdom.


Norli Junior
er et nettsted drevet av Norli Libris AS. Norli Junior er barneavdelingen i Norli-bokhandlene, og nettstedet norlijunior.no er den digitale siden av Norlis tilbud til barn. Her foregår flere aktiviteter: Norli Junior Lesekonkurranse og Norli Junior-klubben. 

Nysgjerrigper er Forskningsrådets tilbud til barn og unge, og spesielt for elever og lærere i barneskolen. De jobber for at flere skal vite hva forskning går ut på og for at flere skal få lyst til å jobbe med forskning.

Aftenposten Junior er Aftenpostens egen avis for barn, er nå åpnet for alle.

DuBestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver. 

Salaby er Gyldendals digitale læringsunivers for barnehage og grunnskole. Her finner du læringsressurser i alle fag i barneskolen. Gjennom ulike oppgaver, spill, filmer og temaopplegg gis elevene en engasjerende måte å lære fag på. Gyldendal holder Salaby åpent så lenge myndighetene velger å holde skoler og barnehager stengt.

Billedbokhylla er en egen side hvor det er samlet de elektroniske billedbøkene fra Nasjonalbiblioteket. Her finner du en liste over billedbøkene samlet så langt, og du kan selv søke etter forfattere, titler og emner blant disse bøkene. 

Informasjon til barn og unge om det nye koronaviruset
Det kan være vanskelig å vite hva koronaviruset faktisk er for noe. Helsediraktoratet har derfor fått Hermine (13) til å stille spørsmål hun lurer på, og laget en video om dette.

Tema Morsmål er nettside med flerspråklige ressurser til bruk i barnehage og skole. Formålet med nettsiden er å samle og utvikle ressurser for morsmålsstøttet og flerspråklig arbeid i barnehagen, og morsmålsopplæring og tospråklig fagopplæring i skolen. Siden tilbyr også ressurser og informasjonsmateriell på morsmål for minoritetsspråklige foresatte.

 

Nye barnebøker

 1. Nå vil jeg vite!

  Undertittel: 101 viktige spørsmål fra barn om kropp, sex og følelser
  Av: Gathen, Katharina von der
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2020
  Klassifikasjon: Medisin og helse
  Finnes som: Bok
 2. Den lille kyklopen

  Av: Hansen, Thore
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2020
  Finnes som: Bok

I denne etasjen finner du også:

 • Ungdomsavdeling
 • Filmavdeling
 • Engelske bøker
 • Tegneserier, også for voksne
 • PublikumsPC’er med printmuligheter 
 • Toaletter
 • Meierigalleriet
 • Utstyrsavdeling, med utstyr for sommer- og vinteraktiviteter 
 • Scenen som vi bruker under arrangementer