Annes boktips

Små og store bøker til ditto lesere.

Gyldendal

Beistet og Bettina av Jack Meggitt-Phillips

Dette er en spinnvill fortelling om den evigunge og skruppelløse 511-åringen Ebenezer Tweezer som har et digert beist boende på loftet. Ebenezer holder seg ung ved hjelp av en ungdomseliksir som Beistet gir ham. Til gjengjeld må han fôre Beistet med det Beistet ønsker, uansett. Nå som Ebenezers 512 årsdag nærmer seg er det på tide med påfylll av eliksiren. Og denne gangen ønsker Beistet seg et smakfullt barn å knaske på. For å etterkomme Beistets ønske henter Ebenzer Bettina på barnehjemmet. Men Bettina er slettes ikke som andre barn og ikke så lett å hanskes med, slik han først trodde. Dessuten føler Ebenezer noe han aldri har følt før...

En supermorsom fortelling som holder på leseren hele veien.

Aschehoug

Ti kniver i hjertet av Nora Dåsnes

Tuva har akkurat begynt i syvende klasse og skriver dagbok. Hun lurer på hvem som er hennes type, hvem hun bør date og hva slags type er hun, sånn egentlig? Samtidig har venninnene hennes forandret seg i løpet av sommerferien, det er krangling, forelskelser og nye allianser dannes. Og da det begynner en ny jente i klassen må hun finne svarene på spørsmålene sine. Eller går hjertet sien egne veier?

Dåsnes skriver om det å balansere mellom barn og ungdom i dagbokformat. Boken mottok Pondusprisen for beste tegneserie i 2020.

CappelenDamm

Døden av Endre Lund Eriksen

Gutten i boken oppdager til sin forskrekkelse at han er med i en bok om døden, noe han slettes ikke synes noe om siden det er sannsynlig at noen kommer til å dø i løpet av boken. Boken gir gode svar på vanskelige spørsmål, og i tillegg er den ganske morsom.

DØDEN – Dødsens seriøse fakta er en tegneserie som skal ta for seg det vanskelige temaet døden for barn.

Gyldendal

Inn i munnen av Malin Hellebø

Bli kjent med munnen til 12 ulike dyr. Litt ekkelt? Ikke i det hele tatt! Her er det inn i munnen til blant annet hvithai, komodovaran, bever og hoggorm. Visste du for eksempel at noen dyr har sugerørmunn? Det har både myggen og husflua. Eller at det ikke bare er fugler som har nebb? For det har faktisk blekkspruten.

Les boken og bli klok på dyremunner.

CappelenDamm

Ollianna av Gro Dahle

Ny og nydelig bok om et vanskelig tema fra Gro Dahle, denne gang om følelsen av å være født i feil kropp. Vi møter Olli, mammas og pappas fine lille gutt. Moren sier at man kan være den man vil, mens faren vil ha en stor og sterk gutt som er på tur i skogen, klatrer og gjør barske ting. Men Olli ER sterk, for han ser alt det som ikke faren ser: at alt er for lite og trangt, som navnet, for han vil heller hete Ollianna.

Dahle har skrevet presist og poetisk om Olli og hans følelser.

Vigmostad & Bjørke

Ulf er uvel av Rebecca Wexelsen

Ulf føler seg ikke helt bra. Han er blek og kvalm og har ikke lyst til å gjøre noen ting, så han går til legen. Hos legen får han oppsiktsvekkende nyheter: Ulf er død! Ulf går derfor hjem for å planlegge begravelsen. Begravelsen blir litt av fest, alle vennene kommer og har det kjempehyggelig. Midt under begravelsen kommer legen på besøk, også denne gang har han nyheter om Ulf.

Her balanseres det makabre og det morsomme.

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 6. mai 2021