Annes boktips

I månedens boktips er det bøker fra barneavdelingen som er supre for alle barn i skolealder.

Aschehoug

Det tynne sverdet

Romanens helt, Sasja, ser Dødens båt hente moren sin, og han bestemmer seg for å følge etter og ender på Dødsrikets strender. Det blir starten på et eventyr med Harpyrer, Spartanere og Hildere, med prinsesser og slott, med nye venner og skrekkinngytende fiender.
Innbyggerne i Dødsriket er enten hunder, griser eller ørner, og Sasja skaffer seg en venn av hvert slag. Sammen leker og kjemper de seg gjennom Skyggepassasjen, over Lummermyra og til Dødens hus, der moren er. Målet er å overliste Døden, og ta moren med hjem.

Andre bøker av Frida Nilsson finner du her

Gyldendal

Apollo

Dette er antakelig en skikkelig røverhistorie. Men kunne det ha skjedd?
Georgs bestefar, Georg, forteller den utroligste historien fra da han var barn og var tolk for sine to døve onkler. De to onklene vet alt om modelljernbaner, og har funnet opp en måte å styre modelltogene på som også kunne brukes i romraketter. Og en dag banker det noen halvskumle amerikanere på døren. Denne historien blir fortalt før menneskene landet på månen.

Andre bøker av Bjørn Ingvaldsen finner du her

Aschehoug
Aschehoug


Vi skulle vært løver

12 år gamle Leona er født med guttekropp. Når hun flytter og begynner i en ny klasse, vil hun bare være en helt vanlig jente, og derfor forsøker hun å skjule det faktum at hun ikke er helt som de andre jentene.

Jeg er Leona

I den andre boken har Leona begynt på ungdomsskolen og puberteten nærmer seg raskt. Men hun har bestemt seg; hun vil gjennomgå hormonbehandlingen slik at hun kan bli jente. 
Forfatteren tar opp spørsmål om identitet knyttet til kjønn, og toleranse for dem som er annerledes. 

Andre bøker av Line Baugstø finner du her

CappelenDamm
Arneberg forlag
Kagge

Line Renslebråten

Jeg er superfan av Line Renslebråtens bøker. Illustrasjonene og innhold i hennes bøker er artig, interessant og fascinerende lesing for både barn og voksne.

Dette er faktabøker som virkelig fenger unge lesere. I boken Insekter og krypdyr er det både fakta og fortellinger om dyr og kryp fra hele verden. Virkelighetens monstre viser dyr som ser skumle ut og som er mer eller mindre farlige for mennesker. Dyr som gjemmer seg er også en faktabok om hvordan forskjellige dyr kamuflerer seg for å overleve.

Flere gode faktabøker av Line Renslebråten finner du her

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 3. desember 2020