Sommerles-tipset: Max og de arme ridderne

Dette er kinderegg-bøker, 3 i 1: tekst, bilder og tegneseriestriper

Vigmostad og Bjørke

Max og de arme ridderne
Av Lincoln Peirce

En gang i middelalderen reiser Max rundt sammen med onkelen sin, trubaduren Godtfred. På den tiden var det vanlig at man skulle jobbe med det samme som de andre i familien. Men Max vil ikke bli trubadur! Hun vil nemlig bli RIDDER! Å være jente med ridderambisjoner var ikke bare bare i middelalderen. Etter å ha blitt ranet for nesten alt de eier havner de etter hvert i onkelens hjemby. Her er alt blitt forandret, til det dårligere, etter at den onde kong Grufus har overtatt tronen. Til Max’ store bekymring blir Godtfred bortført av kongen. Sammen med sine nye venner legger hun en plan om hvordan de skal finne og befri Godtfred. Da danner de ridderalliansen De Arme Ridderne for å ta opp jakten.
Spenning og humor lange baner, sier ikke mer!

Egmont

Frida og jakten på nesehårene
av Frode Øverli

Frida, datteren til selveste Pondus, og hunden Bjarne faller ned i et hull under sengen hennes og havner i et annet univers. Her blir Frida mottatt som en helt som skal redde landsbyen fra den evige vinter. For å gjøre dette må hun og Bjarne reise til Rallarheim og nappe ut nesehårene (au!) fra et troll. Nesehårene er superviktige for at folkene i dette universet kan spille på årstidharpen slik at det blir vår. Frida tar oppdraget og vi blir med på den elleville ferden for nesehårene. Spennende og morsom for lesere i alle aldre.

CappelenDamm

Spesialklassen
av Flu Hartberg

En gang i fremtiden, ett sted i Norge. Mobiltelefoner er skikkelig ut, i stedet er det populært med en datachip som opereres inn i hjernen, iBrain. Steven, som selvsagt har iBrain, troner aller øverst på populær-skalaen, og ser ned på dem som er nederst, som Feil (Leif), Knoka og Ella. En dag skjer det noe rart med Steven, han gjør sykt rare ting han ikke klarer å styre! Hva skjer’a?!?
Skikkelig morsom og kul bok om når det utenkelige skjer.

Allerede lest disse? Eller lyst til å lese andre "Kinderegg-bøker"? Sjekk disse:

CappelenDamm
Vigmostad og Bjørke
Gyldendal
Aschehoug
Lån e-bøker og e-lydbøker
Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen. Les mer på Bookbites.

NLB
Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no for mer info.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anne Schulze 19. august 2021