🌞 SommerlesTIPS: sommergrøss

Bøker som du får gåsehud og frysninger av i sommervarmen.


Mia Myhr og barna som forsvant 
Av Sara Hjardar 

Mia og søsteren hennes, Hanna, er veldig forskjellige og krangler ofte. Hanna er sosial med mange venner, mens Mia vil helst være for seg selv. Etter at de flytter med familien til bestemorens hus på landet, forsvinner Hanna og vennene hennes etter en badetur til det mystiske tjernet. Mia drar til tjernet, og på veien dit møter hun en skummel skapning, og ved tjernet er det som om noe lokker og drar henne uti det svarte vannet.  

Dette er første bok i en tegneserie-serie. 

Udyr 
Av Ingvild Bjerkeland 

En gang i fremtiden er det kaos i samfunnet; grusomme udyr herjer og dreper, og menneskene gjør nærmest hva som helst for å overleve. Søskenparet Abdi (12) og Alva (5) er på flukt gjennom skogen, og de er både sultne og slitne. Målet er byen Djupvik for å ta en båt som kan føre dem til faren. Men veien dit er både vanskelig og veldig farlig, for udyrene er der ute. 

Disse to bøkene er ganske mørke og gufne, så de passer nok best for de eldste sommerleserne, som 10 år +. 

Mer grøss

👉🏻 Les mer om Sommerles

 
 

Lån e-bøker og e-lydbøker

Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen.

Les mer om Bookbites

 

NLB

Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek), helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett.

Sjekk ut NLB.no for mer info.

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 31. juli 2023