🌞 SommerlesTIPS: fakta og tidsfiksere

Bokskatt

Tidsfikserne og vikingene

av Frode Eie Larsen 

Dette er en bok med både spenning, action og læring. Boka er full av mysterier og historiske fakta. Serien har et veldig kult konsept med tidsreiser. Vi er i år 793 og datoen er 8. juni. Klosteret på øya Lindisfarne blir plyndret, og det blir regnet som starten på det vi kaller vikingtiden. Hva om plyndringen aldri fant sted? Hvordan ville vikingtiden sett ut da? 
Sigurd finner også ut at han er i slekt med den norrøne oppdageren Leiv Eiriksson, og befinner seg plutselig i en situasjon der hele hans eksistens står på spill. 
Tidsfikserne Sigurd og Anne må finne en måte å stoppe Tidstyven på, ellers vil kanskje Sigurd aldri bli født!  

En finfin serie som blander inn generell fakta om historiske hendelser. Denne boka er lettlest og har massevis av flotte illustrasjoner. Boka passer godt for barn i alderen 7-12 år, men selvfølgelig kan alle lese den. Boka er illustrert med fargerike illustrasjoner av Jenny Lindqvist. Hver bok avsluttes med en quiz med 10 spørsmål. Passer perfekt som ferielesing. 
Flere bøker i Tidsfikserne-serien

Flere skatter:

👉🏻 Les mer om Sommerles

 
 

Lån e-bøker og e-lydbøker

Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen.

Les mer om Bookbites

 

NLB

Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek), helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett.

Sjekk ut NLB.no for mer info.

Målgruppe:

Tipset av: Margot Myrstrand 24. juli 2023