🌞 SommerlesTIPS: Bli litt klokere i sommer

Kule fakta

Gyldendal

Konspirasjonsteorier 
Av Pia Strømstad 

For godt til å være sant? Antakelig! Du har sikkert hørt om konspirasjonsteorier, men hva er det, og hvorfor og hvordan starter det? Boken handler om kjente, og ganske spinnville, påstander. Og minner oss på at det er lurt å stoppe opp og tenke oss om. 

Aschehoug

Ordenes hårreisende hemmeligheter 
av Ragnhild Homås 

Alle ord du bruker har en liten, eller stor hemmelighet. Du visste kanskje ikke at guacamolen du spiser til fredagstacoen betyr «testikkelsaus»? eller at buksen din er oppkalt etter en geitebukk og at nachoen du spiser, er oppkalt etter en meksikansk nese.

Alle de rare, flaue og gufne hemmelighetene blir brettet ut i denne boken, i form av små historier. 

Illustrert av Henriette T. Osnes

Cappelen Damm

VitenGALskap-serien: Syke sykdommer
av Alexander H. Sandtorv 

Syke sykdommer er den andre boken i serien VitenGALskap. 
Dette er boka om de rareste sykdommene opp gjennom historien. Og ikke minst handler det om den fantastiske kroppen vår. Boken er stappet med faktabokser, humoristiske illustrasjoner, eksperimenter du kan gjøre hjemme og funfacts om rare sykdommer. VitenGALskap er levende formidling av vitenskap og alt det rare som driver verden fremover. En original serie om alt vilt som skjer i vitenskapens navn.

Sprudlende skrevet av Alexander Sandtorv og forrykende illustert av Helena Lindholm!  

Gyldendal

 

UFO 
av Tore Aurstad 

Vi er alene i universet, ikke sant? Tenk om jorda plutselig ble invadert av romvesener med lysende øyne og laserpistoler. Tenk om bestevennen din en dag ble bortført av en ufo og kom tilbake med historier om skumle skapninger og rare eksperimenter. Tenk om alle ufo-fortellingene som er blitt fortalt gjennom historien, faktisk var sanne! Dette er en bok om de rareste, skumleste og mest kjente ufo-historiene fra hele verden.

Fargerikt og morsomt illustrert av Flu Hartberg.

 

Bli enda klokere:

Cappelen Damm
CappelenDamm
Bonnier

👉🏻 Mer om Sommerles

 
 

Lån e-bøker og e-lydbøker

Som elev på skole i Kragerø kan du bruke appen Bookbites. Bruk Feide-innloggingen din som du bruker på skolen.
Da kan du få bok eller lydbok rett inn på nettbrettet eller smarttelefonen.

Les mer om Bookbites

 

NLB

Kjenner du noen som strever med å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek), helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett.

Sjekk ut NLB.no for mer info.

Målgruppe:

Tipset av: Anne Schulze 17. juli 2023