1. juni – 31. august er det Sommerles for alle som går, eller skal gå, i 1. – 7. klasse i 2017!

Sommerles er utviklet slik at lesing blir enda litt morsommere: for hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser, du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg poeng. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fantasyfortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Sjekk ut sommerles.no for mer info.

Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med lesepass. Da kan du bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det. Om du ikke har lånekort på biblioteket, kan du bruke mammas eller pappas lånenummer, eller du kan sette 0 (null).

Du kan tjuvstarte med å lese et lite utdrag av historien her: Jakten på tidstyven

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! I tillegg får barna som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholdt leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles. Sommerles er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom sommerles.no for mer info – eller besøk ditt lokale bibliotek!

Translate »
Click to listen highlighted text!